naam:
e-mail:
ik heb:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

Albertine Agnesschool contactgegevens

Adresgegevens

Albertine Agnesschool 
Tellemannstraat 13
8915 CC Leeuwarden

Telefoon: 0582136282
Mailadres: t.hager@pcboleeuwarden.nl

 
menu

code rood voor onderwijs!

- vrijdag 02 februari 2018 -

We willen ons als team van de Albertine Agnesschool met onderwijs bezig kunnen houden vanuit onze missie: “Het leren leven en het leven leren” Onderwijs dat leidt tot de kinderen hun groei, hun ontwikkeling, het verbreden van hun wereld. Onderwijs , onze missie, gaat voor ons om de volgende drie kernwaarden: ? Steunen: kinderen een vertrouwde veilige plek bieden waar ze zich geborgen voelen ? Voeden : kinderen kennis, strategieën meegeven, voorwaarde om groei mogelijk te maken ? Initiatief-kracht meegeven: zodat ze initiatief leren tonen, proactief leren zijn, hun stem mogen en soms moeten laten horen, zich staande leren houden om het leren te leven en het leven te leren Gezien de omstandigheden in het onderwijs wordt het echter steeds lastiger om vanuit ons hart voor kinderen en onderwijs, onze missie te realiseren zoals wij dat voor ogen hebben. Actie is daarom helaas noodzakelijk. U kunt hier lezen waarom wij staken.
Geachte ouders/verzorgers, De keuze is gemaakt, het definitieve besluit genomen. Wij staken en zijn woensdag 14 februari dicht. Het was en is echter geen makkelijke keuze deze keer. We voelen ons bezwaard naar de kinderen, naar u als ouders/verzorgers. We vragen ons af of wéér een ochtend of dag de school dicht, verschil zal maken. Én of het daarmee duidelijk maakt, naar u als ouders, naar buiten toe, dat het wat het onderwijs betreft echt code rood is. We willen strijden maar is dit strijden? Want dat het code rood is, dat moet wat ons betreft nog veel meer benadrukt worden. Er wordt gesproken over salarissen…..Maar….. van ons team is er niet één collega die daar over spreekt! Code rood betreft voor ons:
 • de werkdruk
 • de druk die er gelegd wordt van buitenaf en waar geen middelen tegenover staan
 • het moeten mee bewegen met allerlei initiatieven die ineens uit het niets naar voren komen
 • het moeten verantwoorden met een mogelijke veroordeling als gevolg
 • én het ernstig tekort aan leraren! 
Iedere ochtend rond 7.15 uur slaak ik een zucht van verlichting: “gelukkig geen collega die zich heeft ziek gemeld” Ten eerste gun ik hen hun gezondheid! Maar weten dat er geen (of bijna niet!) invalleerkrachten beschikbaar zijn, betekent dat er die dag kinderen niet het onderwijs krijgen, waar ze recht op hebben. Dat groepen worden samengevoegd en dat we het op deze manier met elkaar hebben over opvang en niet over onderwijs! Dat dit samenvoegen leidt tot onrust voor de kinderen en verzwaring voor het team. Én het betekent dat de kinderen de volgende dag thuis moeten blijven, geen onderwijs én geen opvang! En dat baart mij en ons grote zorgen! Staken, actie voeren richt zich voor ons op:                                                   “Het leren leven en het leven leren”
We willen ons met onderwijs bezig kunnen houden vanuit deze, onze, missie. Onderwijs dat leidt tot de kinderen hun groei, hun ontwikkeling, het verbreden van hun wereld. Onderwijs , onze missie, gaat voor ons om de volgende drie kernwaarden:
 • Steunen:   kinderen een vertrouwde veilige plek bieden waar ze zich geborgen voelen
 • Voeden :   kinderen kennis, strategieën meegeven, voorwaarde om groei mogelijk te maken
 • Initiatief-kracht meegeven:   zodat ze initiatief leren tonen, proactief leren zijn,                                                         hun stem mogen en soms moeten laten horen, zich                                                          staande leren houden om het leren te leven en het                                                         leven te leren
Kernwaarden die voor ons voortvloeien uit onze Daltonvisie. Onze missie realiseren, zoals wij dat voor ogen hebben, wordt steeds lastiger. Dit zorgt ervoor dat de kernwaarden steeds meer in het gedrang komen. En leidt tot dat we, vanuit onze visie en vanuit ons hart, kinderen niet meer recht kunnen doen. Maar ook niet onszelf! Alles wat bovenstaand benoemd wordt heeft onvrede, onrust, zelfs uitval tot gevolg. Ja wij staken! Maar… u zult uit bovenstaande begrijpen dat wij geraakt zijn door dat wat speelt en dat wij zouden willen dat het anders zou zijn.  Wij zijn dankbaar dat de Medezeggenschapsraad nadrukkelijk heeft uitgesproken dat ze achter ons staan en dat ze ons steunen. We hopen op uw begrip, ook al begrijpen we heel goed dat deze staking ook voor onrust zorgt voor uw gezin. Hebt u vragen loop dan gerust even bij mij binnen. 

Namens het team

Vriendelijke groet,

Talia Hager

Directeur Albertine Agnesschool     

09 september 2021

Nieuwbouw IKC Albertine Agnes

De nieuwbouw van ons nieuwe IKC is in volle gang!... Lees meer...

21 september 2020

Nieuwe emailadressen

Met ingang van 20-10-2020 zullen de emailadressen van alle juffen veranderen.... Lees meer...

10 april 2020

Aanmelden nieuwe leerling

In deze onzekere tijd is het misschien niet altijd voor iedereen even duidelijk hoe u ... Lees meer...