naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

nieuwsbrief

Albertine Agnesschool contactgegevens

Adresgegevens

Albertine Agnesschool 
Tellemannstraat 13
8915 CC Leeuwarden

Telefoon: 0582136282
Mailadres: t.hager@pcboleeuwarden.nl

 
menu

Daltononderwijs in verbinding met Leeuwarden Culturele Hoofdstad

- vrijdag 16 februari 2018 -

Helen Parkhurst, grondlegster van het Daltononderwijs, had als motto: “Wat een kind zelf kan moeten wij niet over nemen.” Daar waar mogelijk geven wij daarom binnen ons onderwijs kinderen een stem. Met oog op cultuur binnen onze school, en specifiek dit kalenderjaar op Leeuwarden culturele hoofdstad, werken wij nauw samen met het Fries Museum. Onze leerlingenraad is namelijk het kinderdirectieteam van dit museum.
Daltononderwijs in verbinding met Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Helen Parkhurst, grondlegster van het Daltononderwijs, had als motto: “Wat een kind zelf kan moeten wij niet over nemen.” Daar waar mogelijk geven wij daarom binnen ons onderwijs kinderen een stem. Met oog op cultuur binnen onze school, en specifiek dit kalenderjaar op Leeuwarden culturele hoofdstad, werken wij nauw samen met het Fries Museum.
Onze leerlingenraad is namelijk het kinderdirectieteam van dit museum. Zo zijn wij nauw betrokken bij de verschillende tentoonstellingen en het daaraan gerelateerde onderwijsprogramma. Donderdag 15 februari waren de leden van het kinderdirectieteam weer de gastheer en dames tijdens de jaarlijkse onderwijsavond. Vanuit heel Friesland komen dan onderwijsmensen inspiratie opdoen voor cultuur en onderwijs. Ook hebben zij deze avond rondleidingen verzorgd. Dit jaar staat in teken van Mata Hari, de Phantom Limb en vooral het jaar van Escher.  


We zijn in oktober op school gestart met het thema “Door de ogen van Escher”. Alle leerlingen (gr 1 t/m 8) hebben onderzoek gedaan naar zijn leven, zijn visie op kunst, zijn kunstwerken én hebben gebouwd vanuit Escher zijn kijk op de wereld.Met als thema’s:
  • Wat wordt zichtbaar juist vanuit de achtergrond.
  • Dieper leren kijken voorbij de eerste indruk.
  • Achtergrond en voorgrond leren onderscheiden.
Tijdens workshops in de onderbouw en het Escher-café in de bovenbouw hebben de kinderen vervolgens hun werk gepresenteerd. Dit thema heeft de kinderen geïnspireerd om zich nog meer te verdiepen in Escher zijn kunst, zijn kijk op de wereld, maar ook naar kunst in de bredere zin. In kader van Leeuwarden Culturele hoofdstad, staan er meerdere bezoeken aan het museum op het programma. En zal de leerlingenraad, het kinderdirectieteam Fries museum, nog vele malen ondersteunen, vertegenwoordigen en zo hun stem namens alle leerlingen van Leeuwarden en Friesland laten horen tijdens dit bijzondere culturele jaar. Op AA plein vindt u bij de verschillende groepen foto’s van uitwerkingen van dit thema rond Escher.

09 september 2021

Nieuwbouw IKC Albertine Agnes

De nieuwbouw van ons nieuwe IKC is in volle gang!... Lees meer...

21 september 2020

Nieuwe emailadressen

Met ingang van 20-10-2020 zullen de emailadressen van alle juffen veranderen.... Lees meer...

10 april 2020

Aanmelden nieuwe leerling

In deze onzekere tijd is het misschien niet altijd voor iedereen even duidelijk hoe u ... Lees meer...